Skip to content

אתר 'מרכז ביחד' בתהליכי עדכון ובנייה בתקופה הקרובה.

טיפול רגשי באמנות ומשחק

בטיפול רגשי מתרחש מפגש בין הילד לבין המטפל אשר מטרתו לעזור לילד ליצור שינוי ברגשות, מחשבות והתנהגות.

הקשר האישי המיוחד שנרקם בין הילד למטפל בסביבה בטוחה, בונה יחסי אמון ומאפשר לילד לבטא רגשותיו, לחוות העצמה רגשית ולשכלל יחסים עם עצמו, עם הוריו ועם סביבתו.

התהליך משלב דרכים עוקפות מלל כמו יצירה ומשחק.

על מה ניתן לעבוד במסגרת הטיפול?

ביטוי עצמי

במקום בו נגמרות המילים, האמנות והמשחק מסייעות להעלות תכנים שקשה לנסחם באופן מילולי

חרדות ופחדים

להתגבר על פחד להיות לבד, לחוות חושך, שקט, מקום סגור, מקום הומה, פחד גבהים. לקבל כלים להתנהל עם חרדה חברתית, חרדת בחינות ועוד אתגרים שמצמצמים את יכולתו של הילד /הנער להתנהל בחופשיות ובביטחון בעולם.

התמודדות עם אובדן

אובדן בן משפחה, פרידה של הורים, מעבר למקום מגורים חדש או נסיעה של חבר קרוב לתקופה ממושכת, כל אלה יוצרים תחושת אובדן. הטיפול הרגשי עוזר לעבד את האבל, תומך בייצור תחושת שליטה מחודשת והסתגלות לחיים שהשתנו.

בדידות וקשיים חברתיים

חוויה של בדידות וחוסר שייכות נגרמת בקרב ילדים שמתקשים להשתלב בחברה וליצור קשרים קרובים עם בני גילם. כאשר הקשרים החברתיים של הילד מלווים במאמץ רב ולא מייצרים תחושת חיבור משמעותית, הילד עשוי לחוש תחושת דחייה, בושה. בטיפול יוכל להיתמך, לשתף, להתייעץ ולשכלל כלים להשתלב בחברה, במרכזינו מגוון קבוצות לחיזוק מיומנויות חברתיות, שתומכות בהפחתת בדידות והעלאת תחושת ההשתייכות.

בעיות התנהגות והתקפי זעם

כעס הוא חלק מהתפתחות רגשית בריאה. לעיתים הילד מתקשה לשלוט בכעס ומצבים של תסכול וזעם הופכים להתנהגות סוערת, תוקפנית ומתנגדת. בטיפול לומד הילד לשכלל דיבור רגשי ומתאמן ביכולת לווסת את העוצמה.

שינוי במצב הרוח, דיכאון

מצב רוח ירוד, עצבנות, עצבות, בני נוער שמדווחים על חוסר תקווה ואמירות של איבוד עניין בעתיד כגון: תמיד אשאר לבד, אין לי עניין בחיים, דורשות תשומת לב והתייחסות מיידית. גם שינוי בהתנהגות כגון הסתגרות, זעם וקשיי שינה, עשוי להעיד על מצוקה עכשווית שחווה הילד. הטיפול יתמוך ביכולת לייצר תקווה ועניין.

שיפור דימוי עצמי והעלאת ביטחון עצמי

כאשר ילד תופס עצמו באופן שלילי, מרגיש לא מספיק טוב ביחד לעצמו, הדבר פוגע ביכולתו להיות מאושר, להתנהל בעולם בצורה עצמאית מתוך הנאה להיות עסוק, פעיל ומוקף בחברים.

ויסות רגשי

ילדים חווים כעס, דאגה, קנאה ,עלבון, געגוע ,עצב, אך פעמים רבות לא יודעים כיצד לדבר ולבא את הרגשות. לרוב, מציגים מופע שמתבטא דרך ההתנהגות. בטיפול לומדים הילדים לתת ביטוי למגוון הרגשות. מתרגלים דרכים לבטא רגש עוצמתי, להתנהל איתו ולהרגיע את עוצמת התגובה.

אוטיזם

ספקטרום של הפרעה התפתחותית שהמתמודדים איתה מציגים קשיים בתחום התקשורתי, השפתי, החברתי התחושתי והתפקוד היום יומי. בתמיכת הטיפול, ניתן לשפר יכולות תקשורת ותפקוד בחיי היום יום. גם השתייכות לקבוצת שווים, אותה מציע מרכזינו באחת ממגוון הקבוצות החברתיות לילדים ונוער על הרצף, תומך ביכולת להרגיש מובן, להיפתח לעולם ולייצר ביטחון.

בריחת צואה

קושי לשליטה בצרכים עשוי ליצור חרדה מהקקי, עצירות, התאפקויות והרבה בושה ותחושת חוסר שליטה בגוף. טיפול רגשי יכול לתמוך ביכולתו של הילד להשיב לעצמו תחושת שליטה, להפחית כעס ואכזבה בעקבות המצב.

המלצות