Skip to content

אתר 'מרכז ביחד' בתהליכי עדכון ובנייה בתקופה הקרובה.

שאלות ותשובות

אם הגעתם עד לפה כנראה שיש לכם שאלה 🙂 השתדלנו לרכז את השאלות הנפוצות לקבלת המידע באופן מהיר יותר ושתוכלו להתחיל את התהליך מולנו בביטחון מלא.
במידה ולא מצאתם את התשובה לשאלה שלכם אל דאגה, ניתן ליצור עמנו קשר בכל עת בטל': 052-371-80-90 או השאירו לנו הודעה בוואטספ או במייל: orit.inbar@mbeyahad.com
ונחזור אליכם בהקדם אפשרי:

מתבגרים רבים חווים קשיים בלימודים, בבית, בהתארגנות ופשוט לא מצליחים לסדר לעצמם את שיגרת היום .משקיעים אנרגיה רבה, פועלים בדרך לא יעילה , מתוסכלים מחוסר עמידה בדרישות של עצמם ושל הסביבה. לפעמים המצב בו הם נמצאים נראה עבורם כבלתי פתיר והם לא רואים כיצד יוכלו לצאת ממנו ועל כן מנסים להמנע. מריבות על כך בבית רק מעצימות את הבעיה ומרחיקות את המתבגר מן הפתרון.

במרכז ניתן לשלב תהליך הערכה וטיפול רגשי ובריפוי בעיסוק על מנת לאתר את הקשיים ולמצוא את האסטרטגיות המתאימות למתבגר. תהליך הטיפול יסייע למתבגר בהבנת הבסיס לקשיים אותם הוא חווה במסגרות חייו השונות ולהשלכות האפשריות של קושי זה על תחומים אחרים בחייו.

בנוסף, יינתנו למתבגר כלים לארגון חייו, סדר היום ואסטרטגיות מותאמות עבורו ללמידה (מעבר למחשב אכן יכולה להיות אסטרטגיה מתאימה עבור מרבית המתבגרים עם הדרכה מתאימה). המודעות של המתבגר לעוצמותיו תעלה, ותפתח את יכולתו להשתמש בכלים שיינתנו לו, כדי להגיע לתפקוד טוב ומשביע רצון במסגרות השונות. הטיפול מתמקד בכלל סביבות חייו של המתבגר, בית הספר, שעות הפנאי, הבית והחברים ונעשה באופן מרוכז ותואם את דרישות המתבגר והמשפחה.

מומלץ להצטרף לקבוצת כתיבה בהנחיית מרפאה בעיסוק, בקבוצה ירכוש כלים לעיצוב נכון של האותיות ,להתארגנות במרחב המחברת וטכניקות לשמירה על ציוד מאורגן .הוא יגלה חברים נוספים המתמודדים עם קשיים דומים לשלו ויצא מחוזק.

במרכז שלנו ניתן להתייעץ עם פיזיותרפיסט ומרפא בעיסוק מתחום התפתחות הילד, שיעריכו מה הסיבה לקשיים, אולי חולשה והתעייפות, אולי גמישות יתר של המפרקים ,קשיים בתכנון ועוד

לעיתים ההשתתפות בחוג הינה מורכבת עבור ילד עם קשיים כגון אלה, הוא מודע לפערים בין התפקוד שלו לשל שאר החברים בחוג וכאשר אין בידו לחוש שליטה והצלחה הוא מחליט לעזוב.  עבודה פרטנית הממוקדת בצרכיו ,תסייע לו להתחזק ולרכוש את התפקוד שיסייע לו בהמשך לחזור ולהשתלב בחוג, גם השתתפות בחוג 'טיפולי' ,קבוצת נעים במרחב ,בהנחיית איש טיפול ובקבוצה קטנה יכולה לסייע בקידומו של הילד.

אבחון קשיים בעיבוד חושי בריפוי בעיסוק, יסייע להבין האם קיימת רגישות יתר למגע, באבחון ניתן יהיה לזהות האם מערכות חוש נוספות כגון טעם, ריח, אור, תנועה אף הן בעלות רגישות ,לרכוש מודעות וכלים להתאים את הסביבה ולפצות על הערוצים הרגישים.

מעמיקים את הברור בריפוי בעיסוק כדי להבין האם יש עוד מיומנויות של תפקודי ידיים וקואורדינציה בהן מתקשה, כגון קושי לעסוק במשחקי בנייה בקוביות, קושי בעבודות יצירה, קושי בסגירת רוכסן או פתיחת שקית חטיף מבלי שתכולתה תישפך. טיפול בדגש התפקוד היום יומי הוא מאבני היסוד של מקצוע הריפוי בעיסוק.

הערכה בריפוי בעיסוק תסייע לברר קשיים בתפקודים הניהוליים, המאפשרים שליטה עצמית ותפקוד עצמאי. ניתן לעבוד עם הילד בקבוצה חברתית ולתרגל מיומנויות כגון תור או וויתור לאחרים, מומלץ לקבל הדרכת הורים כדי שאתם תרכשו כלים כיצד להתנהל בחיי היום יום בבית.

במידה ולא מצאתם את התשובה לשאלה שלכם אל דאגה,
ניתן ליצור עמנו קשר במגוון דרכים ובכל עת:
בטל': 052-371-80-90 
או השאירו לנו הודעה בוואטספ
או במייל: orit.inbar@mbeyahad.com
ונשתדל לחזור אליכם בהקדם אפשרי: